Este tiellämme

Kasvattajille » Este tiellämme

Este tiellämme

Kerran muinoin eräs kuningas käski panemaan tielle suuren kiven. Sitten hän itse piiloutui ja katsoi, poistaisiko joku tuon valtavan kiven. Kuninkaan rikkaimmat kauppiaat ja hovimiehet kulkivat siitä ohi ja yksinkertaisesti kiersivät kiven. Monet moittivat äänekkäästi kuningasta, ettei tämä pitänyt ajoteitä avoimina, mutta kukaan ei tehnyt mitään siirtääkseen suuren kiven pois tieltä.

Saapui sitten eräs talonpoika kantaen vihanneskuormaa. Lohkareen kohdalle tullessaan talonpoika laski kuormansa maahan ja yritti siirtää kiven tienreunaan. Lopulta hän onnistui pitkään työnnettyään ja pinnisteltyään. Kun talonpoika nosti vihanneslastinsa maasta, hän huomasi kukkaron tiellä paikassa, missä lohkare oli ollut. Kukkaro sisälsi monia kultarahoja ja kuninkaalta viestin, jossa kerrottiin, että kulta oli henkilölle, joka poisti lohkareen tieltä. Talonpoika oppi sen, mitä monet muut eivät koskaan ymmärtäneet.

Jokainen este edustaa tilaisuutta parantaa omaa tilannettamme. Kuten Swami sanoo: ”Luuletko, että Minä aiheuttaisin sinulle kärsimystä, ellei siihen olisi syytä? Avaa sydämesi kivulle samoin kuin avaat sen nyt mielihyvälle, sillä se on Minun tahtoni aikaansaama sinun hyväksesi. Pidä sitä haasteena. Älä käännä sille selkääsi, älä kuuntele mieltäsi, sillä mieli on vain toinen tarvetta ilmaiseva sana. Mieli luo tarpeen, se ilmenee maailmana, koska se tarvitsee sitä. Kaikki on suunnitelmaani, jotta toteutumattomien tarpeiden tuska ajaisi sinut kuuntelemaan ääntäni, jonka kuuleminen sulattaa itsekkyyden ja sen mukana mielen”.

Tuntematon ja H2H tiimi.
Lähde: Heart to Heart nettilehti jouluk-05