Onko uskosi yhä heikko?

Kasvattajille » Onko uskosi yhä heikko?

Onko uskosi yhä heikko?

Shaykh Fath al Mowsily kertoo. Näin kerran erään nuoren pojan kulkevan viidakossa. Näytti siltä, että hän ikään kuin lausui joitakin sanoja. Tervehdin häntä sanoen ”Salaam” ja hän vastasi samoin.

Tiedustelin: ”Minne olet menossa?”
Hän vastasi: ”Allahin huoneeseen, Mekkaan.”
Kysyin edelleen: ”Mitä sinä lausut?”
”Koraania”, hän vastasi.

Huomautin: ”Olet vielä kovin nuori, sinulta ei vaadita sellaisen velvollisuuden täyttämistä.”
Hän vastasi: ”Olen nähnyt minua nuorempien kuolevan ja tahtoisin siksi valmistautua, jos kuolema koputtaa ovelleni.” Totesin hämmästyneenä: ”Askeleesi ovat lyhyitä ja päämääräsi on kaukana”.
Hän vastasi: ”Minun velvollisuuteni on ottaa askel ja Allahin velvollisuudeksi jää viedä minut määränpäähäni.”
Jatkoin kysymistä: ”Missä ovat varustuksesi ja kulkuvälineesi?” Hän selitti: ”Uskoni (Yaqeen) on varustukseni ja jalkani ovat ajoneuvoni.” Selitin: ”Kysyn onko sinulla leipää ja vettä”. Hän vastasi: ”Voi Shaykh, jos joku kutsuu sinut kotiinsa, olisiko sopivaa ottaa omat ruoat mukaasi?” Huudahdin, ”ei”.

”Samalla tavoin Herrani on kutsunut palvelijansa luokseen. Vain uskosi heikkous saa sinut kantamaan varustuksia. Tämän lisäksi, luuletko että Jumala (Allah) antaa minun mennä hukkaan?” ”Ei koskaan”, vastasin. Sitten hän lähti. Jonkin aikaa myöhemmin näin hänet Mekkassa. Hän tuli luokseni ja kysyi: ”Hyvä Shaykh, onko uskosi yhä heikko?” Sheikki Ahmad Ali: Kertomuksia hurskaista.

Lähde: Nava Sarathi joulukuu 2005