Pelastaja

Kasvattajille » Pelastaja

Pelastaja

Suuren kristallin kirkkaan joen pohjassa eli kerran olentojen kyläyhteisö. Kukin olio piti omalla tavallaan tiukasti kiinni joen pohjan risuista ja kivistä, sillä kiinnipitäminen oli heidän elämäntapansa ja virran vastustamisen jokainen oli oppinut syntymästään lähtien.

Mutta eräs otus sanoi lopulta: ”Luotan siihen, että virta tietää mihin se menee. Annan sille periksi ja sen viedä minut, minne se haluaa. Kiinni pitämällä ikävystyn kuoliaaksi.”

Toiset otukset nauroivat ja sanoivat: ”Hölmö! Jos päästät irti, niin tuo virta, jota palvot, heittää sinut kukistettuna ja murskattuna kivien ylitse ja se aiheuttaa paljon nopeamman kuoleman kuin ikävystyminen.” Mutta tuo yksi ei kuunnellut heitä, vaan henkeä pidätellen päästi irti ja samalla virta paiskasi sen kivien ylitse. Virta kuitenkin nosti sen irti pohjasta ajoissa, koska otus kieltäytyi takertumasta uudestaan kiinni eikä se enää kolhiintunut eikä vahingoittunut.

Ja alajuoksulla otukset, joille se oli muukalainen, huusivat: ”Katsokaa, ihme! Meidän kaltainen olento ja kuitenkin se lentää! Katsokaa messias on tullut pelastamaan meidät kaikki!” Ja tuo yksi virran kuljettama sanoi: ”En ole enempää messias kuin tekään. Joki vapauttaa meidät mielellään, jos vain uskallamme päästää irti. Meidän todellinen työmme on tämä matka, tämä rohkea yritys.”

Mutta he pitivät kiinni kivistään ja huusivat: ”Vapahtaja!” ja loivat taruja vapahtajasta.

Lähde: Nava Sarathi 2004