Valinta

Kasvattajille » Valinta

Valinta

Eräs vaimo astui ulos kodistaan ja näki kolmen pitkäpartaisen miehen istuvan etupihalla. Hän ei tuntenut miehiä ja sanoi: ”En usko tuntevani teitä, mutta teidän täytyy olla nälissänne. Olkaa hyvät ja tulkaa sisälle syömään.” ”Onko miehenne kotona”, he kysyivät. ”Ei ole”, vaimo vastasi, ”hän ei ole tavattavissa”. ”Sitten emme voi tulla sisään”, he sanoivat.

Kun mies illalla palasi kotiin vaimo kertoi hänelle, mitä oli tapahtunut. ”Menehän sanomaan heille, että olen kotona ja kutsu heidät sisään!” Vaimo meni ulos ja kutsui miehet sisään. ”Emme tule yhdessä sisään”, he vastasivat. ”Miksi niin”, vaimo tahtoi tietää. Yksi vanhoista miehistä selitti osoittaen yhtä ystäväänsä: ”Hänen nimensä on Rikkaus” ja sitten osoittaen toista ystäväänsä, ”hän on Onnistuminen ja minä olen Rakkaus.” Sitten hän sanoi: ”Menehän sisään ja keskustele miehesi kanssa, kenen meistä tahdotte kotiinne”.

Vaimo meni sisään ja kertoi miehelleen, mitä oli sanottu. Hänen miehensä oli ikionnellinen. ”Kuinka hauskaa!”, hän sanoi, ”kutsukaamme näin ollen Rikkaus. Tulkoon hän sisään ja täyttäköön kotimme rikkaudella!” Hänen vaimonsa oli erimieltä. ”Rakkaani, miksi emme kutsuisi Onnistumista?” Heidän miniänsä kuunteli syrjässä. Hän keskeytti omalla ehdotuksellaan: ”Eikö olisi parempi kutsua sisään Rakkaus? Kotimme täyttyy silloin rakkaudella!” ”Ottakaamme vaarin miniämme neuvosta,” sanoi mies vaimolleen, ”mene ja kutsu Rakkaus vieraaksemme”.

Vaimo meni ulos ja kysyi vanhoilta miehiltä: ”Kuka teistä on Rakkaus? Ole ystävällinen ja tule vieraaksemme,” Rakkaus nousi ylös ja lähti kävelemään kohti taloa. Myös muut kaksi nousivat ylös ja seurasivat häntä. Vaimo kysyi hämmästyneenä Rikkaudelta ja Onnistumiselta: ”Kutsuin vain Rakkauden, miksi te tulette sisään?” Vanhat miehet vastasivat yhdessä: ”Jos olisit kutsunut Rikkauden tai Onnistumisen, meidän kahden muu olisi pitänyt jäädä ulos, mutta koska kutsuit Rakkauden, niin kaikkialle minne hän menee, myös me menemme hänen kanssaan. Kaikkialla missä on Rakkautta on myös Rikkaus ja Onnistuminen!”

Nava Sarathi 2004 joulukuu