Uskon voima

Kasvattajille » Uskon voima

Uskon voima

Eräs pieni poika kävi kylästään käsin koulua, joka oli läheisessä kaupungissa. Hänen oli matkallaan kaupunkiin kuljettava metsän läpi. Tavallisesti hän palasi kotiin hyvissä ajoin ennen auringon laskua. Tapahtui eräänä päivänä, että hänen saattoi lähteä koulusta myöhään illalla ja tuli pimeää.

Poika pelkäsi kulkea pimeässä metsän läpi ja hän kertoi äidilleen, että hän pelkäsi kävellä yöllä ilman seuraa. Äiti sanoi: "Miksi pelkäät? Aina kun tarvitset seuraa, kutsu kovalla äänellä veljeäsi. Hän auttaa sinua." Poika kysyi häneltä: "Kuka on veljeni?" Äiti vastasi: "Hän ei ole kukaan kuin Herra Krishna. Jumala on äiti, isä, opettaja, veli, sukulainen, ystävä ja kaikki. Aina kun olet vaikeuksissa, älä epäröi kutsua Häntä apuun". Poika uskoi täysin äitinsä sanoihin. Nykyään kukaan ei usko, vaikka itse Jumala puhuu. Tästä syystä Jeesus sanoi: "Jos olisin lapsi joka päivä hetken aikaa luottanen täysin äitiini, kuinka onnellinen olisinkaan!"

Eräänä toisena päivänä poika palasi koulusta kotiin myöhään illan pimeydessä. Hän huusi matkalla: "Veli Krishna (Anna Krishna)." Hetkeä myöhemmin Krishna ilmestyi pojan eteen nuorukaisen hahmossa ja sanoi pojalle: "Miksi pelkäät, kun minä olen täällä? Minä saatan sinut kotiin." Hän kulki pojan kanssa kylän reunalle asti ja katosi. Poika kertoi äidilleen, kuinka 'veli' oli auttanut häntä äidin sanojen mukaisesti. Äiti sanoi: "Hän ei auta ainoastaan sinua, vaan jokaista, joka etsii Hänen apuaan".

Tuosta lähtien poika kutsui 'veljeä', aina kun tarvitsi apua eikä Krishna koskaan jättänyt vastaamatta. Vähitellen hän sai rohkeutta.

"Kun uskot lujasti, Jumala auttaa sinua varmasti ja tekee sinusta pelottoman. Jumalaan uskovat ihmiset eivät koskaan jää yksin. Mutta ne, joilla ei ole uskoa, kärsivät. Sinun ei tarvitse etsiä Jumalaa. Jumala on se, joka etsii todellista Jumalan rakastajaa", ilmoitti Bhagavan.

Chinna Katha II s. 152-153