Jumala ei koskaan hylkää palvelijaansa

Kasvattajille » Jumala ei koskaan hylkää palvelijaansa

Jumala ei koskaan hylkää palvelijaansa

Akbarin hallituskaudella Delhissä eli eräs Herra Krishnan palvelija nimeltä Sena. Hän oli kuninkaallinen hieroja. Hän meni joka aamu kello 7 hieromaan keisarin kehon öljyllä ja myös öljysi hänen päänsä samalla öljyllä. Hän oli iloluonteinen ihminen ja teki työnsä miellyttävästi ja rakastavasti. Hän oli aina täsmällinen ja säännöllinen palvellessaan. Sena nousi tavallisesti varhain aamulla ylös, otti kylvyn ja rukoili Herra Krishnaa pienessä asunnossaan. Lopetettuaan jumalanpalveluksensa hän lähti palatsiin.

Eräänä päivänä hän vaipui hurmostilaan eikä ollut tietoinen ajan kulumisesta. Hän oli vaipunut mietiskelyssä mielikuvaan, jossa Krishna soitti huilua. Hänen vaimonsa ei uskaltanut häiritä häntä, vaikka hän tiesi, että keisari läksyttäsi Senaa, jos hän myöhästyisi.

Samanaikaisesti palatsin sisätiloissa Sena hieroi Akbaria kuten tavallisesti. Keisari sanoi hellästi: "Kuinka hyvin teetkään työtäsi varsinkin tänään Sena, tunnen hyvin suurta rauhaa ja iloa. Olen täysin rentoutunut ja saanut helpotusta kaikkiin fyysisiin kipuihin. Sinun sormiesi täytyy todella olla jumalalliset". Sanottuaan tämän Akbar käänsi hiukkasen päätään. Ja ihmeekseen hän näki öljyastiassa heijastuksen hierojan kasvoista. Siinä olivat Krishnan erittäin viehättävät kasvot. Hän ei pystynyt uskomaan sitä. Hän nosti päätään katsoakseen hierojaa. Tämä ei ollut siinä! Siinä ei ollut ketään! Herra Krishna teki parturi Senan työn!

Mitä oppimme tästä tarinasta? Jumala ei koskaan hylkää palvelijaansa. Hän on aina valmis pelastamaan vahingolta kenen tahansa palvelijan, joka on antanut koko sydämensä Hänelle.

Chinna Katha II