Laimenna elämän kitkeryys

Kasvattajille » Laimenna elämän kitkeryys

Eräänä päivänä nuori mies tuli viisaan opettajan luokse, joka istui puun juurella kauniin järven rannalla. Nuori mies tuli kysyäkseen ratkaisua epäonnellisuuteensa. Hetken keskustelun jälkeen opettaja neuvoi nuorukaista laittamaan kourallisen suolaa lasilliseen vettä ja juomaan siitä.

”Miltä se maistuu?” opettaja kysyi. Nuori mies vastasi:”Aivan hirveältä!” ja sylkäisi ällöttävän makuisen veden pois. Opettaja hymyili ja pyysi laittamaan saman määrän suolaa vieressä olevaan järveen. ”Nyt, maistappa järven vettä”.

Nuorukaisen juodessa järvestä, opettaja kysyi jälleen: ”No, miltä vesi maistuu?”. ”Hyvältä!” nuori mies vastasi. ”Maistatko suolaa?” opettaja kysyi, johon mies vastasi: ”En”. Opettaja istuutui epäonnellisen nuorukaisen viereen, otti hänen kätensä ja sanoi: ”Elämän vaikeudet ovat kuin suola, ei sen vähempää, eikä sen enempää. Vaikeuksien määrä pysyy samana, täsmälleen samana. Mutta kuinka me ne koemme, vaihtelee ja riippuu siitä millaiseen astiaan sen laitamme. Kun olet vaikeuksissa, voit laajentaa ymmärrystäsi. Lopeta lasina oleminen. Ryhdy järveksi!”