”Missä on iankaikkinen kotini?”

Kasvattajille »  ”Missä on iankaikkinen kotini?””Missä on iankaikkinen kotini?”


Elipä kerran muuan rikas nainen, joka asusti hulppeassa villassa. Hän nautti kaikista yleellisyyksistä, mitä rahalla vain voi saada. Hän oli kuitenkin hyvin itsekäs, eikä ollut valmis jakamaan omaisuuksiaan kenenkään muun kanssa. Hänen ovensa pysyi suljettuna kaikille niille, jotka pyysivät lahjoituksia hyväntekeväisyyteen tai olivat itse avun tarpeessa. Edes penniä hän ei antaisi rahoistaan.

Niin aika kului, ja hänen itsekeskeiselle elämälleen rupesi jo loppu häämöttämään. Toisinaan häntä vaivasi ajatus kuoleman jälkeisestä elämästä. Eräänä yönä hän kummallista unta, jossa hän näki itsensä kiipeämässä taivaalliseen maailmaan. Se oli ihmeellinen ja kiehtova paikka, jossa hän tosin tunsi olonsa hieman eksyneeksi. Nähdässään enkelin hän kysyi tältä: ”Voisitko näyttää minulle taivaan kotini? Olen elänyt hyvin pitkän ja väsyttävän elämän. Haluaisin nyt nähdä kotini, jossa elän iankaikkisesti.” ”Tule, näytän sinulle tien,” vastasi enkeli.

He kulkivat lävitse taivaallisen maailman kauneuksien. Nainen näki palatseja, upeita villoja, ja mahtavia linnoja. Enkeli johti häntä edelleen, kunnes he saapuivat slummin-tyyppiselle alueelle. Siellä oli vain vaatimattomia hökkeleitä ja rikkinäisiä majoja. Enkeli sitten pysähtyi erään matalan majan kohdalle ja sanoi: ”Tässä on sinun iankaikkinen kotisi. ” Nainen kauhistui ja parahti:”Miten tämän on mahdollista? Maan päällä Luoja antoi minulle niin kauniin talon! Miten taivaallinen asumukseni voi olla näin surkea?” Enkeli vastasi hänelle: ”Taivaallinen kotisi rakennetaan siitä, mitä lähetät meille. Tämän parempaan emme pystyneet.”

Rikas nainen heräsi unestaan kylmä hiki päällään. Hän päätti kääntää uuden sivun elämässään. Hän ryhtyi jakamaan omastaan köyhille ja apua tarvitseville.


- Se hyvä minkä annamme huonompi osaisille menee suoraan omalle tilillemme elämän pankissa.