ELÄMÄSTÄ

Kuka on Sai Baba? » ELÄMÄSTÄ

Sathya Sai Baba syntyi 23.11.1926 syrjäisessä Puttaparthin kylässä, Intiassa nykyisen Andhra Pradeshin osavaltion alueella. Hän oli vaatimattoman ja hurskaan pariskunnan neljäs elossa syntynyt lapsi ja sai nimekseen Sathya Narayana Raju. Hänessä tuli esiin jo lapsena yliluonnollisia kykyjä.

baba baba

Neljäntoista vuoden ikäisenä toukokuussa 1940 Hän ilmoitti, että Hän on uudelleen syntynyt Shirdin Sai Baba. Tämä Shirdissä asunut Sai Baba oli viettänyt siinä kehossaan muslimi fakiirin elämää Länsi-Intiassa Maharastran osavaltiossa, vaikka hän oli syntyperältään hindu-uskoinen bramiini. Shirdin Sai Baba loi perustan hindujen ja muslimien yhtenäisyydelle Pohjois-Intiassa oman elämänsä ja toimintansa esimerkin avulla. Hän ennusti ennen kuolemaansa vuonna 1918, että Hän syntyisi uudestaan kahdeksan vuotta myöhemmin.

baba baba

Kuvassa: Shirdi Sai Baba, Sahtya Sai Baba

Lokakuussa 1940 Sathya Narayana Raju ilmoitti, että Hän on 'Sathya Sai Baba' ja että Hän lähtee vanhempiensa kodista, koska Hänen seuraajansa odottivat Häntä. Sathya Sai Baba jätti kotinsa ja alkoi opetuksensa.

Vuonna 1945 Sai Baban seuraajat alkoivat rakentaa temppeliä (Mandir) ja asuinrakennuksia henkistä yhteisöä (ashramia) varten noin 1.6 km päähän Hänen kotikylästään. Hän nimesi tämän paikan 'Prashanti Nilayamiksi' (Korkeimman rauhan tyyssijaksi). Nykyisin tuhannet Saita opettajanaan pitävät henkiset kilvoittelijat ja Hänen palvojansa kokoontuvat tähän jumalalliseen keskuspaikkaan, Prashanti Nilayamiin.

baba

Sathya Sai Baba on laskeutunut alas Jumalan inkarnaationa (Avataarana) koko ihmiskuntaa varten eikä palvelemaan vain jotain erityistä yhteisöä, uskontoa tai asiaa. Hänen opetuksensa ovat universaalisia eivät ahdasmielisiä. Kaikenuskoiset seuraajat, etsijät ja palvojat kaikista kansallisuuksista ja maista löytävät tiensä Prashanti Nilayamiin täysin vakuuttuneina siitä, että he kohtaavat Avataaran ja saavat Hänen siunauksensa.

baba