sathya sai baba

Kuka on Sai Baba? » sathya sai baba

baba

Sri Sathya Sai Baba on korkeasti kunnioitettu henkinen johtaja ja maailman opettaja, jonka elämä ja sanoma inspiroivat miljoonia ihmisiä kautta maailman Jumalan luo johtavalle tielle ja elämään hyödyllisesti ja hyveellisesti. Hänen ajattomat ja universaaliset opetuksensa ja Hänen oma esimerkillinen elämänsä vetävät puoleensa maailman kaikkiin uskontoihin kuuluvia Totuuden etsijöitä.

Hän sai nimen Sathya Narayana Raju syntyessään 1926 Puttaparthissa, joka oli silloin syrjäinen kylä Etelä-Intiassa. Lapsena hän oli loistava oppilas, ja hänen harvinainen viisautensa ja myötätuntonsa tekivät hänestä ainutlaatuisen. Neljäntoista vuoden ikäisenä hän ilmoitti, että siitä lähtien hänet tullaan tuntemaan Sai Babana ja että hänen tehtävänsä oli uudistaa ihmiskunta henkisesti korostamalla rakkautta Jumalaan ja palvelemalla kaikkia olentoja.

baba

Yli seitsemän vuosikymmenen ajan hänen elämänsä on ollut sävähdyttävä ja innoittava kertomus rakkaudesta ja myötätunnosta. Tänä päivänä Prashanthi Nilayam, hänen henkinen keitaansa (asraminsa) Etelä-Intiassa vetää puoleensa tuhansia henkisiä etsijöitä käytännöllisesti katsoen maapallon jokaisesta kolkasta. Tämä ’korkeimman rauhan tyyssija’ antaa lohtua ja innoitusta kaikille rauhaa etsiville.

Sri Sathya Sai Baba nostaa ihmistä opettamalla ja näyttämällä toteen, että ihminen on synnynnäisesti jumalallinen ja sisimmältään epäitsekästä rakkautta. Baba muistuttaa meille usein lainaamalla eri uskontojen pyhien kirjoituksia, että Rakkaus on Jumala ja Jumala on Rakkaus ja että Rakkaus on jokaisen olennon sisimmässä. Baba osoittaa omalla esimerkillään, kuinka voimme käyttää hyväksemme tuota ehtymätöntä lähdettä. Hän painottaa periaatteita, jotka muodostavat maailman suurimpien uskontojen perustan: totuutta, oikeaa käytöstä, rauhaa, rakkautta ja väkivallattomuutta.

Hän kehottaa toistuvasti ihmiskuntaa:
Rakastakaa ja palvelkaa kaikkia” ja vakuuttaa, että kaikkien pyhien kirjoitusten ydinsanoma on:
Auta aina, älä loukkaa milloinkaan!

baba