Babani ja Minä

Kirjojen esittely » Babani ja Minä


Tri John Hislop:
Babani ja Minä
Kuka on Intiassa elävä Sathya Sai Baba? Kuka tämä pyhä mies on? Miljoonat intialaiset uskovat hänen olevan Avataara, ihmiseksi syntynyt Jumala. Hänen seuraajiensa kokemat ihmeet ylittävät tieteen tunnustamat lait ja ovat rinnastettavissa Jeesuksen ihmetekoihin. Hänen lähetystehtävänsä on sama, tuoda yhtenäisyyttä ja rakkautta epätoivoiseen maailmaan.

Tri John Hislop, professori ja kirjailija, kertoo kokemuksistaan 17 vuoden ajalta Sathya Sai Baban seurassa ja pyrkii tutustuttamaan lukijan Sai Baban hengellisen filosofian syvällisyyteen ja suuruuteen.

Sai Baba on sanonut, että tri Hislop on tavannut hänet kasvotusten useammin kuin kukaan muu länsimaalainen. Kirjassaan ”Babani ja minä” tri Hislop antaa lukijalle harvinaisen tilaisuuden tutustua 20. vuosisadan ainutlaatuisimpaan ja mahtavimpaan hengelliseen merkkihenkilöön eli Sathya Sai Babaan, hänen elämäänsä, ihmeisiinsä, opetuksiinsa ja puheisiinsa.


Tietoa kirjailijasta: Tohtori John S. Hislop sai tohtorin arvonsa Kalifornian yliopiston Kasvatustieteellisestä tiedekunnasta (UCLA), hän opetti siellä assistenttina ja jatkoi sitten opetusuraansa erään toisen (Department of Commercial Education at Riverside College) Kalifornialaisen oppilaitoksen professorina, kunnes hän vaihtoi opettamisen liiketoimintaan toimien Kalifornian kaupungin rakennusyhtiön varapuheenjohtajana.

Tri Hislop oli omistautunut henkisen totuuden etsintään varhaisnuoruudestaan lähtien. Hänen harjoituksensa alkoi 18-vuotiaana nuorena miehenä teosofian opiskelulla, kun hän oleskeli Tahitilla ja jatkui, kun hän vietti kaksi vuotta J. Krishnamurtin ja tri Annie Besantin seurassa Arya Viharassa Ojai-laaksossa Etelä-Kaliforniassa. Tri Hislop lähti Intiaan vuonna 1958 perustaakseen Mahesh Joogin käskystä meditaatio-opiston Utar Kashiin, pyhimysten laaksoon, Himalajan vuoristoon lähelle Tiibetin rajaa. Tämän jälkeen hän ja hänen vaimonsa Victoria tekivät vuosittain kymmenen vuoden ajan matkan Burmaan harjoittaakseen Vipasana meditaatiota Thray Sithu U Ba Khinin opastuksella. Tri Hislop kohtasi Sri Sathya Sai Baban tammikuussa 1968 ja hän oli USA:n Sathya Sai Baba organisaation koordinaattori. Hislop ja hänen vaimonsa asuivat Meksikossa, Baja Kaliforniassa.